Нашите терапевтични области

Лекарствата на Амджен са насочени към заболявания, които са сериозни и обикновено имат ограничени възможности за лечение.

С присъствие в повече от 100 държави всяка година ние достигаме до милиони пациенти по целия свят.

В Амджен ние се възползваме от пълния потенциал на биотехнологиите, за да си сътрудничим и да предоставяме нови инструменти за клинична практика. В България се фокусираме върху следните терапевтични направления:

СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Амджен е посветен на решаването на важни научни въпроси за напредък в грижите и подобряване на живота на пациенти със сърдечно-съдови заболявания, водещата причина за заболеваемост и смъртност в световен мащаб.

За повече информация, моля посетете: https://www.facebook.com/FHInfoCampaign

Костно здраве (Остеопороза)

Амджен е лидер в здравето на костите с повече от 20 години опит в изследванията на остеопорозата и се ангажира да се бори с това заболяване, за да помогне на хората с висок риск от фрактури да намалят честотата на първа и последващи фрактури.

За повече информация, моля посетете: https://www.krehkikosti.bg/ или https://www.facebook.com/OsteoporosisInfoCampaign

Онкология и хематология

Амджен разполага с портфолио от иновативни продукти и биоподобни лекарства за лечение на онкологични и хематологични заболявания, като рак на дебелото черво, левкемия и мултиплен миелом.

Възпалителни заболявания

Амджен разработи лекарства в областта на възпалителните заболявания и в момента откриваме иновативни молекули за лечение на хронични възпалителни заболявания. Някои от състоянията, за които предлагаме решения, са за автоимунни патологии като ревматоиден артрит и псориазис, които засягат милиони пациенти по света. Възпалението е друга област, в която Амджен има одобрени биоподобни лекарствени продукти при хронични заболявания.

amgen
amgen

Искате ли да научите повече за това, върху което работим?

За информация относно лекарствата, които са в процес на разработка, ви каним да посетите нашата страница за развойна дейност